Spelare i IK Oskarshamn deppar efter förlusten mot Modo.
Det blev den tredje förlusten för IK Oskarshamn mot Modo denna säsongen. Foto: Magnus Ekeros/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Modo-spöket hänger kvar för IKO

2:10 min

Det blev förslust med 1-3 för IK Oskarshamn hemma mot Modo i hockeyallsvenskan.

Det blev en tredje förlust mot Modo denna säsongen i hockeyallsvenskan för IK Oskarshamn.

Det var hemmalaget som började piggast i kvällens match mot Modo. Bra fart på spelet och en offensiv vilja. Filiph Engsund fick första möjligheten efter fått en underbar passning av Karl Johansson rakt genom mittzonen och kom då helt fri med Modos målvakt Isak Wallin.

Isak Wallin gjorde en suverän räddning då och flera där till  i kvällens match. Målet kom efter drygt nio minuter in i tredje perioden genom förarbete av Victor Löfstedt som kom på högerkanten, bröt in framför mål men gjorde inte målet själv. Victor Löfstedts passning tog på en motspelare som ställde målvakten Isak Wallin.

Andra perioden var gästande Modo det bättre laget. Laget pressade och pressade men en storspelande Ludvig Engsund i Oskarshamnsmålet räddade laget ett flertal gånger. En stor anledning att perioden blev mållös.

Det blev Modo som fick nästa mål, nästan logiskt om man ser till matchbilden. I spel fem mot fyra klippte Modos Markus Oskarsson till med ett slagskott som var otagbart för Ludvig Engsund i målet. IK Oskarshamn fick ny energi men efter en oturlig retur av Ludvig Engsund så gjorde Victor Ekarv inga misstag. Han kunde raka in 2-1 i nästan öppen kasse.

Modos Emil Carnestad fick ett slagskott rakt i ansiktet och arenan tystande helt. Emil lämnade en stor blodpöl på isen när han fick ledas ut. Turligt nog så var det nog bara ögonbrynet/pannan som fick ta smällen.  

Med drygt tre minuter kvar så för IK Oskarshamn chans att spela fem mot fyra. Oskarshamn plockar även målvakten och pressar på med sex utespelare. Manuel Ågren får en jättechans att kvittera och nästan jublar innan pucken nått mål, men matchen plockning av Modos målvakt Isak Wallin gjorde att så blev inte fallet. 

Istället så gjorde gästerna 3-1 i öppen kasse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista