Ölands köpstad. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Arkivbild. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Mörbylånga

Inbrottsvåg över Färjestaden i helgen

Under helgen har fem inbrott eller inbrottsförsök rapporterats från Färjestaden på Öland.

Flera butiker och restauranger i centrala Färjestaden har under fredagen och lördagen utsatts för inbrott eller inbrottsförsök, enligt polisen.

  • Beijer byggmaterial i närheten av köpstaden är ett av de drabbade företagen. Polisen rubricerar det som hänt där som försök till stöld genom inbrott då någon försökt bryta sig in i lokalerna.
  • Ett varuintag på Ölands köpstad har brutits upp och inne i en butikslokal har kontanter stulits från en växelkassa.
  • Humleboden vid hamnen i Färjestaden har haft påhälsning. Någon eller några har brutit upp en dörr och tagit sig in i lokalen. Det är oklart om något är stulet.
  • Även Ölands choklad i hamnen har haft inbrott. Tjuven eller tjuvarna tog sig in genom ett fönster och stal cirka 20 000 kronor i kontanter.
  • Seasalt kitchen, även det på hamnplan, har råkat ut för ett inbrott. En dörr har brutits upp och runt 3 000 kronor har stulits.

Alla inbrott har inträffat nära i tid och de utsatta företagen ligger geografiskt nära varandra. Polisen misstänker att det finns kopplingar mellan brotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista