Kalmar slott.
Den unika övernattningen här kostar drygt 60 000 per person. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar

Notan för natt på Kalmar slott: 122 100!

De senaste hundra åren har ingen checkat in för en övernattning på Kalmar slott. Men nu ska det ske. Under Musikhjälpen har det ordnats en auktion om en övernattning på slottet.

När budgivningen var över på söndagskvällen, stod det klart att högsta budet låg på 122 100 kronor

Vid lunchtid på lördagen låg högsta budet på 11 200 kronor, men de 18 budgivarna blev alltmer generösa under söndagen. Det slutade alltså med ett bud på drygt 60 000 per person för en övernattning!

 Årets upplaga av Musikhjälpen i SVT och SR svarade för ett nytt rekord. Totalt deltog 586 000 engagemang och det samlades in 74 miljoner kronor.

 På slottets hemsida och på auktions-sajten lät det så här;

 "Du och din vän blir först på över 100 år att få bo och leva kungligt i Kalmar Slott! Ni tas emot av kung Erik den XIV och hans hov och njuter sedan av en festlig middag i slottets Amiralitetskällare. Ni får egna nycklar till Kalmar slott och sover sött en natt i en av slottets vackra salar. På morgonen serveras ni frukost på sängen av Vasaprinsessan Sofia och hennes hovmusikant".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista