Karl-Magnus Lillqvist Sjöberg, Max Grecke och Andreas Karlsson i en trappa
Spelmakarna som lanserat sitt spel Unimo har gjort ett spel de själva skulle vilja spela. Foto: Emma Sandebäck/Sveriges Radio
Kalmar

Kortspel från Kalmar för samman vana och ovana spelare

1:24 min

Fyra kollegor har under två års tid utvecklat spelet Unimo och ute i Europa är det redan släppt. Nu väntar hemmaplan.

De fyra kollegorna Max Grecke, Karl-Magnus Lillqvist Sjöberg, Johan Malmquist och Andreas Karlsson arbetar tillsammans på en reklambyrå i Kalmar. Alla gillar de helt vanliga spel, gärna kortspel, men de har funderat en del på kortspelens visuella uttryck och inte hittat ett spel som helt passar dem.

– Vi har gjort ett spel som vi har saknat, menar Max Grecke när han pratar Universe of Monsters.

Att göra ett spel med utgångspunkt i färg och form som dessutom kan föra samman vana och ovana spelare, det har varit utgångspunkten för de fyra.

– Det fanns ett glapp, antingen var det väldigt avancerade spel eller så var det väldigt lätta spel, berättar Karl-Magnus Lillqvist Sjöberg.

Målet blev att göra ett spel med enkla instruktioner som lätt kan utvecklas med nya så kallade världar. Att bara lansera spelet digitalt har aldrig funnits som idé, utan ett spel som är analogt och som man lätt kan ta med är det man velat göra och som man också har gjort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista