Karta: Södra Vi
Foto: Carto och Viktor Blomberg/Sveriges Radio
Vimmerby

Väcktes och misshandlades i sina hem

I trakten av Södra Vi fick två personer skräckfyllda uppvaknanden, natten mot torsdag. De väcktes av två män som tagit sig in i deras bostäder. Både mannen och kvinnan blev hotade och slagna.

Efter att mannen misshandlats bland annat med en kniv tvingades han följa med till kvinnans bostad. Där fortsatte våldet, både mot honom och henne.

En av de två misstänkta förövarna greps i natt, men den andre är fortfarande på fri fot.

Med en bil som stals i Vimmerby under onsdagen åkte männen först till mannen där de tog sig in, hotade, slog och rispade med kniv mot hans hals. 

De tvingade sedan mannen att följa med till en kvinnas bostad,  enligt uppgift hans mamma. Där misshandlades även hon och hon blev hotad till livet.

Senare kunde polisen gripa en av männen, en 40-åring. Han har anhållits.

Männen är misstänkta för ett flertal brott, däribland övergrepp i rättssak. De ska ha hotat mannen till livet om han "tjallade" till polisen. Misstankarna gäller också narkotikabrott, drograttfylleri, grov olovlig körning, grovt olaga hot, misshandel och olaga frihetsberövande.
 
Vilka motiv männen hade är oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".