Sporten P4 Kalmar

Lånekarusell i Västerviks IK – Pappila lämnar och Svanlund förstärker

Västervik gör två förändringar i sin trupp. Tony Pappila lånas ut till Lindlöven och Oskar Svanlund lånas in från Mora.

Det är inte några helt nya miljöer som de båda spelarna behöver bekanta sig med. Tony Pappila har tidigare lånats ut till Lindlöven medan Moras forward Oskar Svanlund också spelat i Västervik tidigare på lån.

Lindlöven kommer spela i den norra allettan-serien som startar i morgon, den 27 december, och inlånade forwarden Pappila väntas vara spelklar direkt till första matchen mot Västerås.

– Tony behöver speltid för att fortsätta att utvecklas och vi tror och hoppas att han kommer att få en bra roll i Lindlöven, säger Johan Rothlind, klubbchef och vikarierande sportchef i Västervik, i ett pressmeddelande.

Även Oskar Svanlund lär vara spelklar direkt när Västervik efter några dagars julledighet börjar matchandet i allsvenskan igen borta mot Pantern, även den kampen spelas i morgon.

– Vi är glada att Oskar kommer tillbaka till oss, vi känner varandra väl och vet vad vi kan förvänta oss av varandra. Jag är säker på att Oskar kan tillföra fart och kreativitet till vårt anfallsspel. Förhoppningsvis kan vi behålla honom resten av säsongen, säger Rothlind och fortsätter:

– De här utlåningarna är kostnadsneutrala för oss i Västerviks IK, något som varit viktigt för oss i det läget som klubben befinner sig i just nu.

De både låneavtalen gäller tills vidare.