Man håller i kvinnas arm. Arrangerad bild. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Arrangerad bild. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Man gripen för våld mot kvinna i hemmet

Från natten rapporterar polisen att man gripit en man misstänkt för våld och hot mot den kvinna han lever med. Det handlar enligt polisen om grov kvinnofridskränkning.

 Mannen greps 3.30-tiden i Kalmartrakten. Hur kraftigt våldet blev är oklart, men kvinnan behövde i alla fall inte åka till sjukhus.

--Som i många andra fall av den här typen så var mannen rejält berusad. Så hans version får vi nog inte förrän framåt förmiddagen när han nyktrat till säger polisens förundersökningsledare i Kalmar, Anette Norsén. 

  Relationsbrotten brukar öka under julhelgen och denna jul är tyvärr inget undantag. I fredags greps fyra män, misstänkta för misshandel av kvinnor som de har en relation med. Alla fyra fick tillbringa julen hos polisen.

 Under natten har också ett par från Oskarshamn anhållits för bilstöld och narkotikabrott. De greps i en stulen bil i trakten av Fliseryd under onsdagen. Bilen hade stulits i Oskarshamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista