Roberto Bacaj med en pizza i handen
1 av 2
Roberto Bacaj med nyårsdagens pizza- P4pizzan Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
P4 pizzan
2 av 2
Så här ser den ut! Nyårsdagens speciella P4pizza Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
Kalmar län

Extra allt när P4-pizzan blir till

Så här gör du P4-pizzan på nyårsdagen
3:15 min

Nyårsdagen är en dag då massor av pizzor beställs i länet. Därför får du här en speciell P4-pizza komponerad av Roberto Bacaj i Färjestaden och Peter Bressler.

Mormors tomatsås, ost, kronärtskocka, köttfärs, salami, soltorkade tomater, inlagd paprika och bacon. Över detta strör du sen massor av rucollasallad när du tar ur den från ugnen. Där har du ingredienserna till P4-pizza som du ska käka på nyårsdagen. 

– Den här tillägnar vi alla de som inte vet vad de ska ta för pizza när de vaknar upp på nyårsdagen, säger Roberto Bacaj i Färjestaden på Öland.

Under sina 30 år som pizzabagare har hans sett olika pizzatrender komma och gå. Det som gäller nu är att lägga på grönsaker på pizzan.

Vesuvio har i Sverige gått om den klassiska kebabpizzan som mest populära pizza.

Men hos Roberto är det fortfarande kebabpizzan som regerar. Många brukar också lägga på pommes på pizzan som extra topping!

Laddningen inför nyårsdagen-den stora pizzadagen pågår för fullt när P4 Kalmar hälsar på. lagrens fylls på med champinjoner, tomater, kött och annat gott som ska vara på pizzorna.

– Det gäller att vara förberedd när kunder kommer, säger Roberto.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".