Robin Kokkonen, Vimmerby HC
Robin Kokkonen sätter 5-2 bakom Alexander Johansson Foto: Magnus Ekeros/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Vimmerby storleken större än Nybro Vikings

1:35 min

Vimmerby vinner även det andra länsderbyt över Nybro Vikings. Kvällens match slutade 5-2.

Vimmerby är fortfarande obesegrade i allettan efter de två omgångar. Bägge matcherna har spelats mot Nybro Vikings och kvällens matchen vanns med 5-2.

Men det började riktigt otäckt. Nybro Vikings Erik Näslund blev intryckt i sargen efter 55 sekunder och blev liggandes helt orörlig. Erik Näslund fick åka ut på bår med nackkrage och vidare med ambulans. Erik är fortfarande kvar på sjukhuset efter två undersökningar efter information från ledare i Nybro Vikings.

Matchen var precis som i onsdags tuff, småful och med mycket känslor. Vimmerby kändes nummer större än Nybro Vikings som hade svårt att etablera något eget spel. Vimmerby gjorde både 1-0 och 2-0 i första perioden.

Andra perioden spelade gästande Nybro Vikings upp sig lite och kunde reducera till 2-1 och hade bud på mer. Kvitteringen kom sedan knappt halvvägs in i tredje perioden men närmare kom sedan inte Nybro.

För tillfället spelar Vimmerby med bra fart, stort självförtroende och en glädje som uppskattades av de 1206 åskådarna. Nästan alla i alla fall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista