Bråk om raketer och sexuella ofredanden under nyårsnatten

Polisen rapporterar om en förhållandvis lugn nyårsnatt med en del mindre bråk i länet trots att många varit ute och festat under kvällen. Ingen ska ha blivit allvarligt skadad, enligt polisen.

I Västervik råkade en 63-årig man i bråk med två yngre män i samband med att den äldre mannen tyckte att de yngre sköt raketer på ett olämpligt sätt. När 63-åringen sa till de båda yngre männen att sluta tog de hans glasögon och krossade dem. 63-åringen blev då arg och gav en av männen en lavett. Denne kontrade då med att slå till 63-åringen i ansiktet. De inblandade har nu anmält varandra efter det som hände.

Sköt raketer mot hus

Strax efter tolvslaget kallades polisen till Stationsgatan i Västervik eftersom fyra-fem ungdomar höll på och sköt raketer mot byggnader och hanterade raketerna vårdslöst. Polisen tog deras raketer i beslag och efter det lugnade det sig på platsen.

17-åringar tafsade och slog tjej

I Kalmar blev en 24-årig tjej slagen i ansiktet och utsatt för sexuellt ofredande. Två 17-åriga killar är identifierade som misstänkta. Den ene av dem ska ha försökt kyssa tjejen och tafsat på henne och den andre killen slog till henne.

Misshandel i Oskarshamn  

I Oskarshamn rapporterar polisen om ett par olika fall av misshandel. Inne på en nattklubb blev en tjej nedknuffad på golvet av en kille och ska ha fått uppsöka vård efter det.

En 16-årig kille blev slagen i ansiktet av en för honom okänd person. Det hände vid tretiden på natten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista