Familjen Peters/Arvidsson i soffan
Hela familjen Peters och Arvidsson samlad i soffan. Wille, Eddie, Engla. Charlie, pappa Jim med Oliver i knäet och mamma Paula med Mollie i famnen. Foto: Emma Sandebäck/Sveriges Radio
Kalmar

Sexbarnspappan: Mysigt att ha stor familj

3:39 min

Paula Peters och Jim Arvidsson hade inte bestämt sig för att få många barn. Två var antalet de tänkt sig, men det blev fler än så. Sex barn senare verkar de båda mycket nöjda.

Efter två barn kände Paula Peters och Jim Arvidsson att de inte var färdiga. De bestämde sig för att försöka få barn igen, igen, igen och igen. De lyckades.

Nu är de sex barnen här. Eddie tretton år, Charlie nio år, Wille åtta år, Engla fem år, Oliver drygt ett år och så Mollie sju veckor. Mollie blir dock det sista menar de båda föräldrarna.

– Vi har inga oplanerade barn kan jag tillägga, utan de är planerade allihop, förklarar mamma Paula Peters. Pappa Jim Arvidsson håller med.

Den största glädjen som pappa med att ha stor familj är att det är mysigt. Det finns en fördel till menar Jim Arvidsson:  

– Man är alltid sysselsatt.

Det som får stryka på foten för en sexbarnsmor- och far är egentiden och de egna aktiviteterna.

Med tre fotbollsspelande barn, en scout och en gymnast tar barnen och deras fritidssysselsättningar en del tid. Familjen har hjälp av vänner och grannar när det gäller körning. Barnen gillar dessutom att umgås med varandra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista