Johannes Brost
Johannes Brost blev 71 år gammal. Foto: Alexander Donka
Kalmar

Tomas Forsell sörjer sin bror Johannes Brost: "En begåvad jävel"

Den folkkäre skådespelaren Johannes Brost är död. Han avled i sviterna efter cancer. Hans bror musikern Tomas Forssell, som bor utanför Kalmar, känner saknad i dag.

Mest känd var Johannes Brost för sin roll som bartendern Joker i tv-såpan Rederiet. I början av sin karriär jobbade han på Stockholms stadsteater, Riksteatern och Malmö stadsteater. Han har även medverkat i många filmer. För några år sen fick han en Guldbagge för bästa manliga huvudroll i Avalon.

Hans bror, musikern och dramapedagogen Tomas Forssell, har följt Johannes kamp mot cancern.

– Med stor sorg har jag sedan i somras följt honom och varit med honom i hans envetna kamp med den cancer han fick, säger Tomas Forssell till P4 Kalmar.

– Han var en krigare i det mesta. En begåvad jävel. Alltid rolig att vara med. Men han lyckades inte klara uppgiften. Vi som stod honom närmast var med honom hela vägen. I dag känns det tungt i hjärtat att tänka på allt som vi inte längre kan göra tillsammans, fortsätter han.

Johannes Brost blev 71 år.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista