Hundutställning
Den irländska terriern Merrymac Zinnia Of Gold Again från Kalmar. Foto: Johan Frick-Meijer
Kalmar

Sveriges vackraste hund bor i Kalmar

Sveriges vackraste hund finns i Kalmar. Det är den irländska terriern Merrymac Zinnia Of Gold Again som korades till Årets utställningshund under lördagen.

På nordens största hundevenemang Mydog i Göteborg finns över 9 000 hundar som ställs ut och tävlar i olika grenar under helgen.

Merrymac Zinnia Of Gold Again från Kalmar har tävlat i sexton kennelklubbsutställningar under 2017 och kammat hem hela 2 013 poäng. För det korades hon under lördagen till Årets utställningshund 2017.

– Det känns overkligt, helt överväldigande. Under årets gång har vi kammat hem elva Best in Show-placeringar och sex stycken Best in Show-vinster. Dessutom var vi i USA och lyckades bli Amerikansk Champion över en helg på Montgomery, som är världens främsta terrierutställning. Vilket oftast tar flera år, säger matte Gertrud och husse Thomas Hagström i ett pressmeddelande. 

Förutom äran får segraren 20 000 kronor prispengar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista