Fotbollsträning.
Två brassar väntas ansluta till Kalmar FF:s vinterträning i veckan. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Två brassar väntas till Kalmar under veckan

Under veckan väntas Kalmar FF ha två nya brassar på plats, en forward och en yttermittfältare. KFF hoppas också kunna inleda ett samarbete med den brasilianska storklubben Flamengo

– Om några veckor åker jag till Brasilien bland annat för knyta lite närmare band med Flamengo och diskutera ett vidare samarbete, plus att jag ska prata med lite andra klubbar också, säger Thomas Andersson Borstam till FotbollDirekt.se.

Kalmar FF har ännu inte presenterat sin nya brasseduo, men i helgen gick Flamengo ut med att Nixons nästa klubb blir Kalmar. Den 25-årige anfallaren har gjort 44 matcher och åtta mål i högstaligan, men har senast på lån spelat för en annan klubb,  America. Enligt fotbollsajten anländer Nixon till Kalmar under tisdagen.

Den andre brassen är yttermittfältaren Hiago (Hiago Ramiro de Oliveira) som är fostrad i Juventude, men som även spelat för Fortaleza. I den klubben spelade Daniel Sobralense som fanns i KFF i slutet av 00-talet. Hiago har inte lika tunga meriter som Nixon, men är tänkt som ersättare för Jonatan Ring, uppger Barometern  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".