Katt på hylla.
Katten på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild. Foto: Elias Andersson/Sveriges Radio
Småland

Katt rymde till fiskodling – kom hem efter sju år

Katten Lilla Lilly försvann för sju år sen från hemmet i småländska Jönköping. Nu har hon kommit tillrätta – efter att ha bott sju år på en fiskodling, det skriver Jönköpings-Posten.

Anna Cedercrona fick Lilla Lilly i julklapp för tio år sedan, men tre år senare försvann hon spårlöst från hemmet i Jönköping. Och hon saknades.

– Hon charmade mig, hon charmade alla. Det gick inte att låta bli att tycka väldigt mycket om henne, säger Anna Cedercrona till Jönköpings-Posten.

Men allt eftersom åren gick kom hon att acceptera att Lilla Lilly var borta. Så plötsligt, i fredags, ringde telefonen:

– Hej, jag har din katt här. Är det inte dags att komma och hämta henne? sade en röst i andra änden.

Lilla Lilly hade för sju år sedan hittat till Rune i Habo, cirka tre mil norrut. Där blev hon kvar. Kanske gillade hon den fiskodling som Rune drev. Men nu hade Rune avlidit, och det var hans son Kennet som ringde. Han hade upptäckt att katten var försedd med ett id-märke i örat.

– Lilla Lilly har säkert haft det bra och jag tänker att allt har en mening. Hon har skänkt glädje och sällskap till en annan människa, säger Anna Cedercrona.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista