Anna Blücher, universitetslektor och tidigare programansvarig för för Nutrition och Livsmedelsvetenskap vid Linnéuniversitetet.
Anna Blücher, universitetslektor och tidigare programansvarig för för Nutrition och Livsmedelsvetenskap vid Linnéuniversitetet. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio
Kalmar län

Experten hjälper dig välja mjölk i kyldisken

7:26 min

Nuförtiden finns det flera alternativ att välja mellan när du ska köpa mjölk. Men vad skiljer dem åt och hur näringsrika är de? P4 Kalmar frågade Anna Blücher, universitetslektor vid Linnéuniversitetet.

Havremjölk, sojamjölk, laktosfritt och ekologiskt. Det är bara några exempel på de olika alternativ du har att välja mellan när du köper mjölk.

Anna Blücher är universitetslektor och tidigare programansvarig för Nutrition och Livsmedelsvetenskap vid Linnéuniversitetet. I ljudklippet kan du ta del av hennes tips om hur du hittar rätt i mjölkdisken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista