Hampus Strömgren och Kalmar FF-spelare som står i ring.
Hampus Strömgren är klar för Kalmar FF. Arkivbilder. Foto: Daniel Kjellander/Sveriges Radio & Magnus Ekeros/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Kalmar FF tar in ny målvakt på korttidskontrakt

Kalmar FF värvar långt. Nya målvakten Hampus Strömgren, 198 centimeter, är klar för den allsvenska föreningen.

Hampus Strömgren har tidigare tillhört Mjällby, men var senast utlånad till Åtvidaberg. 21-åringen har tidigare provtränat med KFF och inför säsongen 2018 var han utan kontrakt.

– Det känns som ett bra steg i min utveckling att komma till Kalmar FF. Nu ser jag fram emot att fortsätta utvecklas i en allsvensk förening. Målsättningen är givetvis att konkurrera på allvar och försöka slå mig in i truppen. Mina största styrkor som målvakt är min räckvidd, spänst och styrka i luftrummet, säger Strömgren till föreningens hemsida.

Kontraktet med KFF gäller januari-mars då Ole Söderberg väntas vara borta på rehabträning efter sina skadeproblem samtidigt som John Håkansson är utlånad till Åtvidaberg under 2018.

– Sen tar vi det därifrån, säger Kalmars sportchef Thomas Andersson Borstam till P4 Kalmar om Strömgrens kontraktssituation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista