IFK Kalmars meriterade nyförvärv Ifeoma Dieke visade sin storhet direkt på IFK Kalmars premiärträning. Foto: Ove Lernå
IFK Kalmars meriterade nyförvärv Ifeoma Dieke visade sin storhet direkt på IFK Kalmars premiärträning. Foto: Ove Lernå
IFK Kalmar

Hoppfullt på allsvenska IFK Kalmars första träning

Lina Lundkvist "Nu kan man ju spela i t-shirt"
1:29 min

Det var verkligen piggt, glädje och hoppfullt på IFK Kalmars första träning som så småningom ska leda till allsvensk premiär i vår. Fyra pigga nyförvärv fanns på plats.

Snacket har ju varit Guldfågeln arena eller ett rejält ansiktslyft på Gröndal för IFK Kalmar när det så småningom drar ihop sig för allsvensk premiär i vår - på lördagen var det Fjölebro konstgräs i Lindsdal som gällde.

Och det var alltså piggt, glatt och hoppfullt när tränaren Walfridsson genomförde säsongens första 90 minuter med sina tjejer.

– Ja det såg bra ut. Jag vill försöka få ihop gruppen så fort som möjligt och körde mycket samarbetsövningar på den första träningen, menade Jonas Walfridsson.

Samtidigt som han konstaterade att det fyra av nyförvärven fanns på plats.

Målvaktsduon Lina Lundqvist och Tove Enblom visade direkt att det kommer bli en tuff kamp om platsen som förstemålvakt. Lina en lång keeper som verkligen verkade trivas i sin nya miljö.

– Två bra målvakter som är i gång och kommer tillföra mycket. Bägge bra i positionsspelet, fortsatte han.

Lina Lundqvist från Tärnsjö i norra Uppland trivdes verkligen i sin nya miljö. Hon har tidigare spelat allsvensk fotboll med Kvarnsveden som också gillade klimatet i såväl laget som i luften.

– Här kan man ju nästan spela i T-shirt så här års, skrattade hon direkt efter träningen.

Ifeoma Dieke landslagsspelare från Skottland imponerade med att direkt hitta sin roll som mittförsvarare.

Hon är noggrann och bra i positionsspelet. Visade även prov på bra uppspel. Fjärde nyförvärvet Ida Strömblad med bra teknik och passningsspel.

Helst vill Jonas Walfridsson få in ytterligare en forward och enligt honom är det på gång.

Saknades vid den första träningen gjorde norskan Kristin Haugstad som ansluter först i februari. Vid sidan om planen stod eller småjoggade Mathilda Johansson Prakt. IFK:s mittfälts-ess drabbades ju av en otäck knäskada vid premiären i fjol.

Under en lång period har det handlat om erforderlig rehabträning men idag har hon i alla fall funnits med - även om det om det mest handlat om egna övningar.

– Det går lite upp och ner med knäet fortfarande, men jag känner mig hoppfull och tror att det ska bli bra. Vill dock köra lite själv först och inte bli stressad, menar Mathilda Johansson Prakt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".