Kollage: Morötter och Kallskänkens Martin Nilsson.
Kollage: Morötter och Kallskänkens Martin Nilsson. Foto: Sveriges Radio
Kalmar

Restaurang satsar på grönt – "kött kan man äta hemma"

Därför satsar restaurangen på helvegetarisk kvällsmeny
2:33 min

Personalen på Martin Nilssons restaurang i Kalmar stod och stampade. Då bestämde man sig för att skippa köttet och enbart satsa på vegetariskt på kvällarna.

Kockarna på restaurangen ville bort från hamburgerträsket och därför spånade man fram restaurang Kallskänkens nya riktning.

– Då vore det kul att skippa köttet ett tag, alltså inte så himla dramatiskt, menar ägaren Martin Nilsson.

Diskussioner i omvärlden kring köttkonsumtion har självklart påverkat och kanske kan nya målgrupper hitta till restaurangen tror ägaren.

– På lång sikt ser jag hur alla på något sätt aktivt väljer att bli grönare.

Möjligen är restaurangbranschen ett forum som kan påverka detta tror Martin Nilsson:

– Kött, det kanske man kan äta hemma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".