Jonathan Stålberg
Tung kväll för Vimmerby och Jonathan Stålberg som belv utbytt i andra perioden. Foto: Magnus Ekeros

Tung kväll för Vimmerby

Tobias Jahr "Bara bita ihop"
1:07 min

Det blev en tung kväll för Vimmerby i allettan i bortamatchen mot Kristianstad. Förlust med hela 1-6,

Kristianstad inledde matchen med en tidig utvisning men Vimmerby tog inte tillvara på det fina läget. Precis när utvisningen var klar tog hemmalaget Kristianstad ledningen med 1-0 efter ett fint framspel av Amil Krupic till Marcus Sirén som vispade upp pucken i nättaket.

Kort därefter blev det Vimmerbys tur att åka på en tvåminutare men Kristianstad klarade inte heller av att utnyttja övertaget. När Vimmerby sedan blev fulltaligt, kvitterade Jakob Karlsson till 1-1. I slutet av perioden åkte Vimmerby på ytterligare en tvåa men Kristianstad fick inte till sitt powerplay och perioden slutade 1-1 vilket får ses som rättvist även om Vimmerby hade ett visst övertag.

Andra perioden hann bara bli en minut gammal innan hemmalaget åter igen tog ledningen med 2-1, denna gången genom Johan Skinnars. Därefter böljade spelet i ett högt tempo och efter nio minuter ringde det igen. Hemmalagets Mikael Johansson fick pucken perfekt i skäret en bit in i Vimmerbys zon, lurade bort sin spelare och hängde in pucken i det bortre krysset. Kristianstad ökade på sin ledning bara några minuter senare när Johan Skinnars gjorde sitt andra mål efter ett skott mellan benen på Jonathan Stålberg i Vimmerbymålet. Resten av perioden blev mållös men väldigt händelserik. 

Sista perioden började trevande och vaknade till liv först efter knappa fem minuters spel då hemmalagets Mikael Johansson fick till ett klockrent dragskott i stolpen som klingade i hela hallen. Drygt nio minuter in i perioden hade Vimmerby sex spelare på isen och powerplay för hemmalaget. Vimmerby hann precis bli fulltaligt innan Simon Norberg ökade på till 5-1 mellan benskydden på Johan Kallio.16 minuter in i tredje perioden slog hemmalaget i sista spiken i kistan när Simon Norberg gjorde sitt andra mål för kvällen efter en snabb omställning.

MATCHFAKTA
Kristianstad IK-Vimmerby HC 6-1 (1-1, 3-0, 2-0)

Mål Vimmerby: Jakob Karlsson
Publik: 1029

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".