En femteklass med sex elever uppställda i ett klassrum.
1 av 2
Djursdala skola klass 5 möter... Foto: Johan Signert/Sveriges Radio
En stor femteklass uppställd i ett klassrum.
2 av 2
...Åbyskolan klass 5 i torsdagskvällens kvartsfinal. Foto: Johan Signert/Sveriges Radio
Vi i femman Kalmar

Nu ska sista kvartsfinalen i Vi i femman avgöras

Hör några av klasskamraterna inför matchen: "Väldigt bra stämning i klassen"
5:19 min

Det är Djursdala skola och Åbyskolan som gör upp om den sista semifinalplatsen. Mötet direktsänds i P4 Kalmar från klockan 17.

Djursdala skola klass 5, från Vimmerby kommun, är en av de minsta klasser som tävlat i Vi i femman i P4 Kalmar. De är bara sex stycken femteklasselever, minimum för att få ställa upp är fem. Det blir Linnea Vellet och Torsten Bergman (klassens enda kille) som bildar laget.

Från Läckeby, i norra Kalmar kommun, kommer Åbyskolan klass 5, som representeras i tävlingen av Gillis Ringblom och Polly Viberg.

Sändningen börjar klockan 17 och strax före klockan 18 vet vi vilken av dessa klasser som går vidare till semifinal om en vecka, där de får möta redan klara Lindsdalsskolan 5 D.

Sedan tidigare är det klart att Fagerhults skola och Glömmingeskolan 5 A möts i den första semifinalen, på tisdag den 30 januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".