Timmy Edström och asfaltsläggare.
Timmy Edström. Arkivbild. Foto: Privat & Mikael Fritzon/TT
Mönsterås

Stort stöd för vägarbetaren Timmy – får sina böter betalda

3:06 min

Hela landet visar nu sitt stöd för vägarbetaren Timmy Edström från Blomstermåla som dömdes för att ha slagit sönder en ruta på en bil. En insamling betalar hans böter.

Arbetsledaren Timmy Edström och hans arbetslag jobbade med ett vägarbete vid E4:an utanför Ljungby när en bil närmade sig i hög hastighet.

I ett försök att markera klev han ut framför bilen – och när den inte stannade slog han till med en asfaltsraka över bilens vindruta. Den gick sönder och föraren anmälde Timmy Edström för skadegörelse.

I tingsrätten dömdes han, trots att han själv hävdade att han agerade för att rädda livet på sina kollegor. Straffet blev dagsböter och skadestånd – totalt 24 000 kronor.

Men den summan behöver Timmy Edström inte stå för själv.

– Jag har fått in pengar från allt möjligt folk som är på min sida och vill stötta mig. I går kom den sista kronan in, det är helt fantastiskt, säger han till P4 Kalmar.

Varför tror du att folk engagerar sig i din sak?

– Många känner igen sig och vet om problemet. Att det inte finns någon respekt för oss som arbetar utmed vägen.

Timmy Edström ångrar inte det han gjort, trots att rätten inte gick på hans linje.

– Det känns som att jag har gjort rätt även om jag blev dömd, säger han.

Du ångrar ingenting?

– Inte ett dugg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista