Ola Lövgren.
Ola Lövgren. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar

Stora Linnébygget utrustas på insidan

Närmar sig första inflyttning
1:05 min

Bygget av nya Linnéuniversitetet i Kalmar, ett projekt värt två miljarder kronor, har nu gått in i en ny fas. Nu är fokus på insidan av de jättelika huskropparna.

– Just nu pågår ett invändigt arbete med målning, mattläggning, dörrar och glaspartier, berättar Ola Lövgren, projektdirektör på Skanska.

– Om några månader väntar en slutskedesfas med några månaders justeringar och provningar.

Den pågående första etappen av det enorma bygget är klart i november i år. Då kan nycklarna lämnas över till universitetet.

Redan i augusti kommer mindre delar att vara klara, så att Kalmarsundslaboratoriet kan flytta in i nya lokaler. Det gör att det laboratorium som i dag ligger i hörnet av gästhamnen kan börja rivas.

I dag jobbar 300 personer med olika roller i bygget. Ungefär så många finns på plats fram till sommaren. Därefter kommer bemanningen att vara lite mindre.

I höst tar bygget ny fart, när projektet går in i etapp två. Då ska bland annat det nya gulfärgade universitetsbiblioteket växa upp mellan de högre byggnaderna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".