Johan Wiksten.
Johan Wiksten ser en spännande dag framför sig av OS i Pyeongchang. Vädret i Kalmar län är inte alls lika spännande, det är till och med händelsefattigt. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar län

Meteorolog Johan Wiksten ser hopp om snö inför sportlovet

Johan Wiksten undersöker möjligheterna till snö på sportlovet
2:45 min

Johan Wiksten, meteorolog på SMHI, ser en spännande dag framför sig när det gäller OS i Pyeongchang, men en betydligt mer händelsefattig dag när det gäller vädret i Kalmar län.

Torsdagens väder handlar om moln, lågtryck västerifrån, lite snö och en del vind menar Johan Wiksten, meteorolog på SMHI:

– Vi har en vind som faktiskt kommer tillta och bli frisk närmast kusten så det kommer nog kännas ganska så bistert ute i eftermiddag.

Johan Wiksten försöker dessutom se vad som händer med väderläget inför stundande sportlov. Gillar man snö och utomhusaktiviteter ser det lovande ut menar han:

– Det ser faktiskt ut som att det skulle kunna komma lite nya snöfallsområden längre fram i slutet av veckan, så det finns nog hopp om att se snö på nytt.

Dessutom kommer inte den mildluft som drar in under fredagen stanna kvar någon längre tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".