Nybro

Nybro Vikings bryter med tränaren Andreas Holfelt

Hockeylaget Nybro Vikings bryter med tränaren Andreas Holfelt. Efter att ha haft samma tränare i drygt fyra säsonger, vill föreningen ha in en ny röst i omklädningsrummet.

Andreas Holfelt är en klubbikon i Nybro Vikings. Först spelade han tolv säsonger i Nybrotröjan och de senaste fyra säsongerna har han varit huvudtränare. Idag fick han beskedet att han inte får fortsätta.

– Vi har haft samma tränare i fyra år nu och känner att vi vill prova något nytt, säger Vikings ordförande Krister Engdahl.

Nybro Vikings kommer att fokusera mer på att utveckla ungdomshockeyn framöver. Därför vill man ha en tränare med erfarenhet av sådant arbete.

– Andreas Holfelt har utvecklats mycket under sin tid som tränare hos oss, men nu vill vi lyfta blicken och jobba med en ny strategi. Då känns det naturligt att byta tränare, fortsätter Krister Engdahl.

Vem som tar över tränarposten i Nybro Vikings är inte klart. Sportgruppen inleder sitt arbete med att hitta Andreas Holfelts efterträdare inom kort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista