Kalmar län

Snön satte stopp – elitlag missade premiären

1:52 min

Två av länets tre allsvenska ponnylag kom inte till start när elitallsvenskan i hoppning hade premiär i Mjölby i helgen.

Trots försök till lösningar och protester från klubbarna i de snödrabbade områdena genomfördes tävlingen som planerat.

Ölands Ryttarförening och Ridklubben Udden erbjuds nu i stället att åka till tävlingar i Skövde och Halmstad för att ha en chans att rida ikapp i serien. Sofie Svensson, en av ledarna i ÖRF-laget, är besviken.

– Vi föreslog en lösning där vi kunde ha ridit två omgångar i Kalmar i stället men förbundet lyssnar inte på oss. Vi ringde redan på onsdagen och förvarnade men det kom nya och ändrade besked hela tiden. Ryttarna tycker det är jättetråkigt, de har satsat och tränat för det här, förklarar Sofie Svensson.

Robert Solin är ansvarig för ponnyallsvenskan på Svenska Ridsportförbundet.

– Vi har försökt att göra det minst dåliga för alla, det är en besvärlig situation. Men vi måste ta hänsyn till alla inblandade parter, arrangören och de andra lagen som hade planerat att tävla och som kom till start. Tävlingen genomfördes utan problem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista