Kvinna som håller i en toastol.
Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Västervik

Troligen inte matförgiftning på Åbyängskolan

1:27 min

Även om utredningen av magsjukan på Åbyängskolan i Gamleby inte är klar, lutar det åt att det inte är matförgiftning. Snarare verkar det vara vinterkräksjuka.

Arbetet med att hitta orsaken till magsjukeutbrottet på Åbyängskolan i Gamleby fortsätter. Omkring 60 elever är eller har varit hemma på grund av magsjukan skriver Västerviks kommun i ett pressmeddelande.

Under måndagen kom det vad man ser som en andra våg av sjukdomsfall. Just detta är något som intresserar smittskyddsläkaren Lisa Labbé när hon leder arbetet med att hitta smittkällan.

Att ytterligare personer har insjuknat flera dagar efteråt, skulle kunna tyda på att det handlar om vinterkräksjuka. Ytterligare ett tecken på kräksjukan är det faktum att de som nu har insjuknat är anhöriga till de som först blev sjuka. De senast sjuka har inte ätit i skolans matsal.

Som tidigare meddelats är skolan öppen. Skolan vädjar till föräldrarna om information kring de som har drabbats av magsjukan. Det säger grundskolechef Ewa Myhrén till P4 Kalmar.

Inga nya fall av magsjuka har än så länge rapporterats från Gamleby i dag, tisdag.

Hör mer i ljudspelaren ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".