Emil Moberg Lundén spelar fotboll med barn i Kenya.
Emil Moberg Lundén i Kenya. Foto: Henrik Hallberg
Kalmar län

Emil satsade allt på att bli fotbollsproffs – i Kenya

6:01 min

På tisdagen är den tidigare P4 Kalmar-medarbetaren Emil Moberg Lundén med i SVT:s nya program "I dag om ett år" – där man följer personer som har beslutat sig för att förändra sina liv.

Emil Moberg Lundén var en talang men la fotbollsskorna på hyllan år 2006. Helt färdig med sporten var han dock inte, för elva år senare bestämde Emil sig för att göra comeback.

– Jag beslutade mig för att försöka bli fotbollsproffs i Kenya och på så vis bli den första vita spelaren i kenyanska Premier League, med drömmen och målbilden att få gå ut och spela inför 20 000-30 000 i publiken, säger han till P4 Kalmar.

Det som först var en idé blev en målsättning – och under 2017 tränade Emil målinriktat och dedikerat för att bli så bra som möjligt.

Hur det gick för honom visas upp i SVT:s tv-program "I dag om ett år" på tisdagskvällen. Emils resa kommer också att bli dokumentär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".