Mathias Svensson skrapar i snö på gräsmatta på arena.
Mathias Svensson. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
Kalmar

Trots delvis snötäckt matta – planskötaren lovar att GFA blir spelklar

3:01 min

Trots att all snö inte har smält ännu kommer Guldfågeln arena att vara spelklar till Kalmar FF:s hemmapremiär den 8 april. Det lovar planskötaren Mathias Svensson.

Trots mycket snö på sistone, och prognoser som talar om mer vinter senare i veckan, är planskötaren Mathias Svensson övertygad om att fotbollsarenan blir spelklar till Kalmar FF:s första hemmamatch i allsvenskan, mot Elfsborg den 8 april.

– Absolut. Sen kommer det inte att vara fantastisk kvalité på planen. Men självklart ska den vara spelbar och så bra det bara går.

Nästan all snö är bortskottad från gräsmattan nu. Värmeslingorna under gräset är på och i dagarna täcks planen av en stor duk.

För Mathias Svensson är det första året som planskötare på GFA.

– Det är inte det bästa året att komma och ta över en prisbelönt fotbollsplan. Hårt jobb krävs.

Det pågår en diskussion om att elitlagens fotbollsplaner inom några år ska få så kallat hybridgräs, alltså vanligt gräs blandat med konstgräs. Mathias Svensson hoppas att det blir så.

– Då hade det inte varit några större problem att göra planen spelbar till premiären.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".