Hörnflagga med KFF-emblem.
Arkivbild. Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Ny bok pekar ut KFF-matcher – kan ha utsatts för matchfixning

1:12 min

I en bok som kommer ut på onsdagen skriver Aftonbladet-journalisten Robert Laul att två Kalmar FF-matcher under 2011 och 2012 ska ha utsatts för matchfixningsförsök.

Enligt boken Alkisbarn som Robert Laul har skrivit ska fyra Kalmar FF- och Mjällby-spelare ha levt under hårda påtryckningar av matchfixare och under åren 2011-2013 pekar han ut tre matcher som ska ha varit utsatta för matchfixningsförsök, det skriver Sportbladet.

Det gäller Kalmar FF:s finalförlust i svenska cupen mot Helsingborg 2011, som slutade 3–1 till skåningarna, och KFF mot Malmö FF (1–2) 2012.

Den tredje matchen som nämns är från 2013 då Halmstad, efter en sen straff, vann med 1–0 mot Mjällby.

– Jag fick höra att så många som fyra fotbollsspelare i Kalmar och Mjällby levde under påtryckningar från ligan under de här åren. Deras föreningar ska betraktas som brottsoffer i sammanhanget”, skriver Robert Laul bland annat i sin bok, enligt Sportbladet.

Tidningen har pratat med Svante Samuelsson, som var klubbchef i Kalmar FF den här tiden.

– Jag var på plats och såg båda matcherna som nämns i boken. Jag kan inte minnas att varken jag själv eller någon annan i vår ledarstab reagerade på att det var några spelsituationer eller individuella prestationer som såg märkliga ut, säger Samuelsson.

Henrik Rydström, spelare i Kalmar FF 1993-2013, är med i direktsändning i P4 Kalmar efter klockan 17 för att kommentera uppgifterna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".