Sporten P4 Kalmar

Fördel Kalmarsund i kvalet mot SSL

4:08 min

FBC Kalmarsund har fördel i kvalet mot SSL efter seger hemma mot Karlstad med 7-4.

Kalmarsund vann första matchen hemma mot Karlstad med 7-4 i kvalet mot SSL. Kvalet spelas i två omgångar där matchen mot Karlstad var den första i bäst av tre. Segraren efter bäst av tre matcher ställs i en ny serie i bäst om tre matcher mot antingen Salem eller Strängnäs.

Efter en trevande första period i matchen som slutade 1-1 fanns det mer att önska från bägge lag. Varken Karlstad eller Kalmarsund ville riktigt ta tag i taktpinnen.

Period två är bättre men fortfarande en ganska tam tillställning, något högre tempo men långt ifrån det spel man är van att se. Periodsiffrorna skrivs till 2-1 efter ett powerplay mål av Marcus Johansson.

Tredje perioden bjuder verkligen på innebandygodis, allt ifrån snygga mål till hetlevrade diskussioner mellan spelare. Marcus Johansson blev 4-målskytt i matchen och var givetvis nöjd.

- Det såklart jätteskönt att vinna den här matchen. Det är mycket känslor och en rejäl urladdning, vi har gått och väntat på det här ett tag nu. Sammanfattar man matchen så gör vi det riktigt bra, säger Marcus efter matchen.

FBC Kalmarsund - Karlstad IBF 7-4 
1-0 Simon Nilsson
1-1 Tom Colling
2-1 Marcus Johansson
3-1 Marcus Johansson
4-1 Marcus Johansson
4-2 Kevin Björkström
5-2 Marcus Johansson
5-3 Tom Colling
6-3 Tim Nyander
7-3 Kim Nilsson
7-4 Adam Colling

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista