Joakim Persson
Joakim Persson är ordförande i Supporterunionen. Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

KFF-supportrar startar namninsamling – vill rösta om Teern

7:45 min

Supporterunionen startar en namninsamling för att få till ett extrainsatt årsmöte där Kalmar FF:s medlemmar ska få rösta om sitt förtroende för styrelseledamoten Richard Teern.

Richard Teern sitter i Kalmar FF:s styrelse samtidigt som han sponsrar rivalen Öster. Det har irriterat många Kalmar-supportrar.

Vid ett extrainsatt styrelsemöte i helgen uttryckte KFF:s styrelse sitt stöd för Teern.

Men supporterklubben Supporterunionen vill få till en förändring, de kommer starta en namninsamling för att få till en extrainsatt föreningsstämma där medlemmarna kan rösta om Teerns framtid som styrelseledamot.

– För det krävs en tiondel av föreningens medlemmars vilja att göra det, säger Joakim Persson, Supporterunionens ordförande, som avslöjade planerna i en direktsänd intervju i P4 Kalmar.

– Vi tycker att Kalmar FF:s medlemmar ska få chansen att tycka till i frågan, oavsett vad man tycker ska man få möjligheten med alla kort på bordet.

Hör hela intervjun i ljudspelaren ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista