Vimmerbys emblem med infälld bild på Phil Horsky.
Foto: Carl Wickström/Sveriges Radio och privat
Vimmerby

Österrikare klar som tränare för Vimmerby

0:47 min

Vimmerby hockeys nye huvudtränare heter Phil Horsky. Klubben presenterade den 35-årige österrikaren vid lunchtid på måndagen.

Phil Horsky har ett förflutet i Sverige, som tränare för Örebros J20 lag i Superelit. Han har även bland annat varit assisterande tränare för Österrike i VM och basat över österrikiska klubben Vienna Capitals.

Som spelare noterades han för 86 landskamper och två VM-turneringar i a-gruppen. Han har även blivit österrikisk mästare två gånger med Klagenfurter AC.

Enligt Vimmerby hockey har flera toppklubbar i hockeyettan varit på jakt efter Horskys signatur och sportchefen Daniel Stolt är nöjd med rekryteringen.

Så här säger nye tränaren själv i en kommentar i ett pressmeddelande:

– Det ska bli riktigt kul. Jag vill vara med och bygga något med Vimmerby. Inte bara att förbereda laget för att vinna varje match, utan ska vi avancera uppåt i seriesystemet så måste vi ha alla byggstenarna att stå på.

Horsky, som talar hela fem språk varav svenska är ett, flyttar till Vimmerby i sommar och har skrivit på ett kontrakt på 1+1 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista