Västerviks IK:s Joacim Hedblad (närmast) och Dan Pettersson i spel mot Visby/Roma.
Västerviks IK:s Joacim Hedblad (närmast) och Dan Pettersson i spel mot Visby/Roma. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Ännu en en spelare lämnar VIK – Hedblad avslutar karriären

0:54 min

När Västerviks IK inleder sin nya säsong i hockeyallsvenskan, så gör man det utan sin pålitlige poängplockare Joacim Hedblad.

Joacim Hedblad, som gjort sju säsonger i Västerviks IK, avslutar nu sin hockeykarriär. Det skriver klubben på sin hemsida.

Totalt har Joacim Hedblad gjort mer än 250 poäng för VIK under sina sju säsonger – 62 av dem när laget tog steget upp i allsvenskan.

Emil Georgsson, sportchef i Västerviks IK, tycker det är tråkigt att poängplockaren lämnar:

– Riktigt tråkigt. Jocke har ju varit en viktig pjäs i många avseenden i den stomme som vi haft här ett antal år nu. Vi försökte få honom att spela vidare, men respekterar såklart hans beslut.

Själv uttrycker Hedblad också att det inte var helt lätt att fatta beslutet att sluta med hockeyn. Det skriver han i ett inlägg på Twitter: 

"Att säga ifrån sig möjligheten att spela i Västervik och vara en del av den förening som man tillsammans skördat stora framgångar med i totalt sju säsonger är otroligt svårt."

Spelare klara för Västerviks IK 2018/19

Andreas Frisk
Viktor Östlund
Erik Gustafsson
Emil Wahlberg
Pierre Gustavsson
Jonathan Rodensjö
Jacob Bjerselius
Niklas Folin
Emil Alba
Alexander Lindqvist Hansen
Mikael Hedlund
Emil Kruse (lån från Rögle)
Jens Holmström
Filip Suchý
Gabriel Desjardins
Erik Ullman
Kim Johansson
Kevin Schulze
Philip Rondahl

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista