Smederna med tredje raka mot Masarna

2:41 min

Regerande svenska mästarna Smederna har inlett den här säsongen lika imponerande som laget avslutade den förra. På tisdagskvällen slog mästarlaget Masarna med 20 poäng.

Smederna, anförda av stjärnan Fredrik Lindgren, har öppnat 2018 års upplaga av elitserien i speedway på ett imponerande sätt.

På tisdagskvällen kom lagets tredje raka seger på lika många omgångar då laget utklassade Masarna hemma i Eskilstuna inför drygt 6000 åskådare.

Två 5-1:or på de fyra inledande heaten gav laget en tiopoängsledning och tidigt kopplade regerande svenska mästarna grepp om Masarna.

Inför det trettonde heatet var ställningen 40-32 till Smederna och Masarna hade fortfarande en chans att hämta in underläget. Då stod Smederna för tre raka 5-1:or och kunde till slut vinna med hela 55-35.

En som dock imponerade starkt hos gästerna var Tai Woffinden som vann fem av sina sex heat. I det sista heatet blev Woffinden utesluten. Fredrik Lindgren körde å andra sidan ihop tolv poäng för Smederna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista