Sporten P4 Kalmar

Golfaren Joakim Haeggman gör comeback

8:31 min

Golfaren Joakim Haeggman från Kalmar gör en nysatsning. Fem år efter att han slutade som professionell, putsar han klubborna för spel på Europatouren för seniorer.

Återkomsten i internationell golf blir nästa år när han fyller 50. Redan nu börjar hårdträningen för att komma i form.

– Som idrottare har jag saknat den här riktiga pulsen av att inte riktigt veta hur dagen ska bli. Den finns inte i det dagliga livet. 

Joakim Haeggman är en av Sveriges bästa golfare genom tiderna. Historisk blev han när han som förste svensk blev uttagen till Europalaget i Ryder Cup på The Belfry 1993. Fyra segrar på Europatouren, den sista 2004, hann det bli innan han slutade spela för 5 år sedan.

Vad är det som driver dig att satsa igen?

– Att tävla. 

Men det kan du ju göra när du jagar hjort? På samma sätt som i golf kan du tävla mot dig själv när du jagar?

– Jag är sugen på att se hur bra jag kan bli i golf och mäta mig med andra som gör likadant. 

Tävlingssäsongen på Europatouren för seniorer är inte lika lång som för eliten med bland andra Haeggmans gamle kompis, världsstjärnan Henrik Stenson. Däremot håller Joakim Haeggman dörren öppen för gästspel på större tävlingar. 

Framförallt hoppas han att få en inbjudan till Sveriges enda stortävling i golf, Nordea Masters (tidigare Scandinavian Masters), som Haeggman vann på Barsebäck 1997. 

– Det skulle vara jättekul att spela den en gång till. 

Hör hela samtalet med Joakim Haeggman i ljudspelaren ovan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista