Mörbylånga

Centern kritiserar samarbetet i kommunstyrelsen

Samarbetet mellan majoritetspartierna i Mörbylånga kommun, Moderaterna, Centerpartiet och Miljöpartiet måste bli bättre. Kritiken kommer från Centerpartiet som vill se stora förändringar.

– Vi har svårt att samarbeta och det har bland annat gått ut över vårt företagsklimat som är långt ifrån bra i dag, säger centerpartisten Anna-Kajsa Arnesson, första vice ordförande i kommunstyrelsen.

Kritiken skickas i riktning mot Moderaterna som hon anser kör sitt eget race och inte vill samarbeta.

Det här skulle i en förlängning kunna resultera i att nya samarbeten uppstår i kommunledningen efter valet. P4 Kalmar har varit i kontakt med såväl socialdemokrater som centerpartister i Mörbylångas kommunfullmäktige och ingen av dem vi pratat med stänger helt dörren till tanken på ett samarbete mellan dom båda partierna.

När Anna-Kajsa Arnesson, (C), får frågan svarar hon att partierna har en del gemensamt men i övrigt vill hon avvakta med kommentarer om detta till efter valet.

Uppdatering torsdag:

Henrik Yngvesson, moderaternas kommunalråd i Mörbylånga, vill inte kommentera kritiken i en intervju i P4 Kalmar, han har i stället skickat ett mejl där han skriver att majoriteten hade ett möte under onsdagskvällen om gemensamma riktlinjer inför budgeten 2019, och där diskuterade de också sitt samarbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista