Kalmar län

De leder nya "Springhjälpen" på Öland

5:03 min

Den 19 juni sänds programmet som under åtta timmar är i rörelse, längs öländska vägar. Springhjälpen samlar in pengar för att lindra den akuta hungersnöden i världen.

Hela dagen den 19 juni samsänder Sveriges Radio och SVT ett helt nytt koncept: Springhjälpen är programmet som hela tiden rör sig – programledare, gäster och du som lyssnar springer ihop pengar till Radiohjälpen.

SVT-profilen Anne Lundberg, P4 Kalmars Johan Signert och Barnradions Farzad Farzaneh blir springande programledare. Studion finns i en buss som rullar framför dem och alltihop sänds i både P4 Kalmar, P4 Kronoberg och SVT Play - från kl 8 på morgonen till kl 17.

 – Springhjälpen riktar sig till P4:s familjepublik. Vi vill hitta ett nytt folkbildande och underhållande insamlingsprogramformat och nu gör vi ett skarpt test inför publik, säger projektledaren Anna Olofsson på P4 Kalmar.

Du som lyssnar eller tittar kommer att bjudas in för att själv dra igång egna digitala insamlingsbössor. Varje kilometer och varje krona räknas.

 – Även om visionen är att lärdomarna från denna dag ska bli till ett ännu större rikstäckande evenemang i framtiden så blir den en skarp insamling med ett viktigt mål 19 juni på södra Öland och förhoppningen är ett riktigt spännande och underhållande program redan i år, säger Anna Olofsson.

Springhjälpen: Det kan din gåva räcka till

10 kr – skolmat till ett barn i en vecka.

50 kr – jordnötspasta stärkt med vitaminer och mineraler, i en vecka för ett undernärt barn.  

100 kr - tio kilo ris, vilket ger över 100 måltider.

300 kronor - vatten och sanitetskit för en hel familj.

400 kronor - tre månaders livsavgörande matbistånd till ett barn.

670 kronor - matpaket för en hel familj som räcker i en månad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista