Till vänster rullstolsinnebandymatch, till höger en man i svart träningsjacka.
Foto: Carl Wickström/Emma Sandebäck/Sveriges Radio
Springhjälpen

De hänger med på Springhjälpen

2:44 min

När Sveriges Radio och SVT kör Springhjälpen på tisdag får vem som helst hänga med på rundan. Bland annat kommer FBC Kalmarsunds rullstolsinnebandy att haka på.

På tisdag den 19 juni kör Sveriges Radio och SVT Springhjälpen, en hel dags rullande sändning på södra Ölands vägar, för att samla in pengar till Radiohjälpen. Vem som helst får hänga med på rundan, långt eller kort.

Peter Svärd från FBC Kalmarsunds rullstolsinnebandy hoppas att de ska kunna köra en stafett längs alla de åtta milen.

– Vi ska dela upp sträckan så gott vi kan. Det gynnar en bra sak och är en personlig utmaning, att se hur mycket man orkar, säger Peter Svärd.

För Peter Sjöman, som tidigare i år ordnat välgörenhetsloppet "Spring i benen" på Öland, var det ett lätt beslut att hänga på Springhjälpen.

– Alla sätt att hjälpa till är fantastiska. Och om man kan göra det genom att göra någonting man tycker om så blir det extra roligt, säger han.

Både FBC Kalmarsund och Peter Sjöman har startat digitala insamlingsbössor på bössan.springhjälpen.se. Där kan du gå in och skänka pengar till insamlingen, och också starta en egen bössa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista