Man framför en jeep
Robert Aldestam framför en av sina Landrovers som han kör på ölsafarin. Foto: Olle Tyrbo/Sveriges Radio
Borgholm

Ölsafari ska locka turister till Öland

3:30 min

Jeep, öl och Öland! Vad har de gemensamt? Jo, ölsafari!

En helt ny turistattraktion kommer att ha premiär i sommar på Öland. Gästerna kommer att guidas runt på fyra olika bryggerier i en Landrover och bekanta sig mer med både omgivning, ölprovning och mat.

Resan, som utgår från Kackelbryggeriet i Västra Sörby strax söder om Borgholm, kallas ölsafari och går över både stock och sten på vissa sträckor – för att sedan även köras på vanliga mindre vägar.

Robert Aldestam, som är upphovsmannen till attraktionen, berättar att idén vuxit fram då han ville ha ett samarbete mellan alla fyra bryggerierna som finns på Öland. 

Efter att ha varit i Sydafrika en tid av sitt liv fick han också en förkärlek för jeepar – framför allt den gamla fina Landrovern. Slår man då ihop Sydafrika, jeepar och öl så blev det helt enkelt ölsafari.

– Det här är ett sätt att både uppleva Öland från en annan sida och samtidigt ha lite trevligt och lära sig mer om bryggerier och öl, berättar han.

Men öl och bilkörning tänker många?

– Ja, det är ju tur att det är någon annan som kör då. Det är vi som står för körningen, inte kunderna, avslutar han och startar en av jeeparna för en provtur genom det öländska landskapet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista