Streetdance. Fyra personer med böjda knän.
1 av 2
Uppvärmning. Nicole Sandoval visar några rörelser för David Elfving, Emeli Elfving och Elliot Hägg. Foto: Sofia Valve /Sveriges Radio
Nicole Sandoval
2 av 2
Nicole Sandoval leder workshops i streetdance för barn och ungdomar under Oskarshamns kommuns satsning Sommarkul(tur) Foto: Sofia Valve/Sveriges Radio
Oskarshamn

Unga i Oskarshamn får prova på streetdance

2:42 min

Tunga rytmer strömmar ur en högtalare. Pingisborden i rummet har flyttats åt sidan för att göra plats framför en stor spegelvägg, där man ska kunna kolla sina steg. 

Här i Vallhallaskolans pingisrum ska det bli workshop i streetdance för barn och ungdomar.

– Man får testa lite blandade steg och koreografier som jag har skapat, berättar dansaren Nicole Sandoval, som håller i workshops i streetdance.

Streetdance är egentligen ett samlingsnamn för danskultur som utvecklats på gatan, utanför dansstudior. Streetdance har kopplingar till hiphopkulturen, men är så mycket mer, menar Nicole Sandoval.

– Streetdance är en väldigt populär dansgenre. Den handlar främst om attityd - att uttrycka sina känslor. Man får inte vara svag i kroppen. Det är i stället starka, ordentliga rörelser, som man tar ut till max. 

Workshopen i streetdance i Vallhallaskolans pingisrum i Oskarshamn är en av aktiviteterna i Oskarshamns satsning Sommarkul(tur). En hel massa gratis aktiviteter för barn och ungdomar som pågår under hela sommaren. 

Förutom streetdance också utomhusbio, konstkollo, prova på att spela teater, parkour, parklek, pröva på cirkus, lekar, fotbollsskola, sagostund, målarverkstad...

Aktiviteterna hålls på olika platser runt om i Oskarshamns kommun hela sommaren. Streetdance-workshops hålls till exempel i Figeholm, Kristdala, Påskallavik och Kristineberg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista