Carl Franzén.
Foto: P4 Nästa
P4 Nästa 2018

Finalist 1: Carl Franzén – Countryside

3:46 min

Han började som trummis men numera vill han stå längst fram på scenen och sjunga sina egna låtar. Och det handlar om genuin countrymusik för Carl Franzén.

Sms-rösta på Carl Franzén – Countryside: Skicka texten p4kalm [mellanslag] låt1 till 722 50 (3 kr/röst + eventuell trafikavgift).

Carl Franzén är nu 28 år och det är några år sedan han gick ut från musikgymnasiet Stage4you i Torsås i den första årskullen på skolan. Där bildades bandet Bad Mans Jam som efter skolan flyttade upp till Stockholm för en hårdsatsning på musiken. Under åren 2009-2015 spelade bandet runt om i Sverige och utomlands.

Våren 2015 lades Bad Mans Jam på is och Carl flyttade hem till Småland igen. Nu blev det nystart med countrymusiken i fokus. Bandet han jobbar med heter Highway 25 och här handlar det mest om countrycovers men tanken är att det ska bli mer eget material så småningom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".