Hultsfred

Skogsbrand i närheten av Hultsfred

0:57 min

En skogsbrand startade på söndagsmorgonen vid halv sju-tiden i Hultsfreds kommun. Branden är i skrivande stund inte under kontroll.

Under söndagsmorgon ringde ett 20-tal personer in till räddningstjänsten och berättade att de kände röklukt från en skogsbrand i närheten av Hultsfreds kommun.

Räddningstjänsten åkte ut till platsen men kunde på grund av den tuffa terrängen inte hitta branden. Hjälp kom då från brandflyget, och vid strax efter klockan tio på söndagen hade man hittat branden. Skogsbranden plats var mellan Hultsfred och Fallhult i närheten av sjön Bjärken.

Uppskattningsvis ska det vara en yta på 200x300 meter som brinner. Räddningstjänsten hade vid klockan två på söndagen lyckats omringa branden, men räddningstjänsten ansåg fortfarande inte att branden var under kontroll. 

Räddningstjänsten har fått hjälp av helikoptrar under söndagen som har vattenbombat skogsbranden.

När man kan ha skogsbranden under kontroll vet räddningstjänsten i nuläget inte, men enligt räddningschefen Mikael Hesselgård så ska branden vara under kontroll framåt söndagskvällen om allt går som planerat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista