Kvinna på fotbollsplan
Elin Åkerman efter sin debut i IFK Kalmar på två olika planer. Foto: Olle Tyrbo/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Efter dryga tre timmar, ett åskoväder och två spelplaner föll IFK Kalmar

2:36 min

Det tog tre och en halv timme, ett åskoväder och två olika planer på två olika underlag innan Vittsjö kunde besegra IFK Kalmar med 3-0 (2-0)

Inte heller den här gången lyckades IFK Kalmar få med sig några poäng i damallsvenskan i fotboll. Gästande Vittsjö kunde till slut vinna matchen med 3-0 efter evighetsfajten som krävde två olika spelplaner att slutföras.

Efter en solig första halvlek och 2-0 till gästerna öppnade sig himlavalven på Gröndals IP. Efter 15 minuters spel av andra halvlek fann domare Niklas Andersson det för gott att avbryta matchen på grund av blixtar och åska. 

När väl spelet skulle återupptas en halvtimme senare var Gröndals gräsmatta för våt för att kunna spela fotboll på och domarna i samråd med lagets båda tränare tog beslutet att spela den sista halvtimmen på Gastens konstgräsplan.

Väl där kunde gästernas Emma Lund fastställa slutresultatet till 3-0.

IFK Kalmars nyförvärv Elin Åkerman hade ett par riktigt bra lägen att reducera både på Gröndal och på Gasten. Men närmare än en ribbträff och ett stolpskott kom inte Elin och IFK Kalmar.

Laget är nu fastspikat i botten av tabellen med sina 3 poäng och har en minst sagt tuff uppgift framför sig att kunna spela till sig ett nytt kontrakt till nästa säsong.

Men matchen mot Vittsjö lär laget nog aldrig glömma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".