Bild från tredje heatet i Målilla GP 2018
1 av 3
Publiken stannade hängivet kvar och fick se speedway till slut. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio
Regnbild i Målilla.
2 av 3
Ett hårt jobb av banpersonalen i Målilla gjorde att tävlingen kunde starta, knappt två timmar efter utsatt tid.. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio
Pressening på banan i Målilla.
3 av 3
Dystert väder i Målilla höll på att förtstöra GP-festen. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Väderdramatik när Nicki Pedersen vann i Målilla

3:15 min

Det var länge osäkert om GP-tävlingen i speedway i Målilla skulle bli av efter att regnet ställt till det. Tävling blev det till slut och Västerviks danske stjärna Nicki Pedersen tog hem segern.

För övriga förare med länsintresse började det bäst för Dackeduon Maiej Janowski och Patrik Dudek, men bägge försvann innan finalen.

Peter Ljung som tilldelas ett wildcard inför tävlingen började kvällen illa, men imponerade med en heatseger och en andraplats som dock inte räckte till semifinal.

Dackarnas färska SM-silvermedaljör Oliver Berntzon var banreserv och fick chansen i två heat. I sitt andra försök blev en meriterande heatseger före slutsegraren Nicki Pedersen och trean Fredrik Lindgren.

Även Dackarnas andra banreserv, Joel Kling, fick hoppa in i ett heat och tog sin första GP-poäng i karriären.

Efter Nicki Pedersen som vann finalen kom Matej Zagar och efter trean Fredrik Lindgren hamnade Västerviks Martin Vaculik. För Dackarnas stjärna Greg Hancock slutade kvällen i besvikelse med tre inkörda poäng.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".