Magnus Krusell framför publik på fotbollsarena.
Magnus Krusell. Foto: Sveriges Radio
Magnus Krusells Kalmar FF-blogg

Krusell: En irriterande förlust för KFF mot Östersund

P4 Kalmars krönikör Magnus Krusell är irriterad på att KFF släppte kommandot över matchen och föll 2-0 borta mot Östersund.

Krönika: Detta är en personlig betraktelse. Åsikter som uttrycks är krönikörens egna.

Förlust 2-0 borta mot Östersund och jag kostar på mig att vara irriterad på Kalmar FF. Laget kunde mycket väl ha vunnit matchen på Jämtkraft Arena med låt säga 4-2. Så många chanser hade KFF. Man kunde till och med ha avgjort matchen tidigt i andra halvlek. 

Istället släppte man (snarare än tappade) kommandot och lät Östersund anförda av inhoppande Saman Ghoddos avgöra matchen i slutminuterna.

Ghoddos ska hyllas för att han är en riktigt bra spelare, men när han gjorde 1-0 anser jag att KFF-försvaret sorterar bort sig totalt i en juniorlagsliknande markering. När samme Ghoddos sedan spelade fram Kpozo till 2-0, var pressen på bollföraren från KFF:s sida obefintlig. 

Kostsamma misstag, i synnerhet om de sker i matchens slutskede när tiden att reparera skadan är minimal. Alla gör misstag, men alla misstag kan också (åtminstone i teorin) förebyggas. 

Prestationen från KFF:s sida var annars på många sätt bra i den här matchen. Det verkar som om laget har fått en energikick de senaste veckorna, vilket ger stöd åt ryktet att allt inte stod rätt till i truppen när Nanne Bergstrand blev sjukskriven. 

Eller så handlar det om att den formidable Rasmus Elm är på planen. Nu orkade han drygt sextio minuter och det förlorade kommandot över matchen sammanfaller i tid med hans sorti. Det är bara att hoppas att han snart orkar en hel match.

Absolut viktigast för KFF nu och framöver är att jobba med spetsen i den offensiva tredjedelen av planen. Kanske är det läge att acceptera att Papa Diouf är en mycket ambitiös och duktig fotbollsspelare, men en iskall avslutare? 

Med "truppens bäste avslutare" (Nannes ord) Nixon i tidernas isigaste frysbox, är det nog primärt Erton Fejzullahu som det måste lossna för om KFF ska få fart på målproduktionen. Glädjande då att han verkar vara på gång (bra i första halvlek) och att han ser ut att trivas med Rasmus Elm på planen. 

Härnäst ett gissningsvis oerhört revanschsuget Djurgården borta för KFF. DIF som blev överkört av Häcken (5-0) parallellt med KFF:s irriterande förlust i Östersund. 

Relaterat

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".