Ted Durdel framför nybyggnaden av Linnéuniversitetet.
Ted Durdel framför nybyggnaden av Linnéuniversitetet, där inflyttning påbörjats. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
Kalmar

Nu går flyttlasset för Linnéuniversitetet

2:03 min

Flytten av Linnéuniversitetet till de nya lokalerna vid hamnen i centrala Kalmar har så smått börjat. Om några veckor väntar flyttkalas och öppet hus.

Om någon vecka, den 23-24 augusti, sker den största flytten av flyttlådor, då flyttar labbverksamheten in. 175 labbrum är det som väntar på forskarna och studenterna.

Det sker samtidigt som cirka 100 anställda flyttar in i nya ljusa rum längs med gröngula korridorer. Även 80 studenter tar de nya lokalerna i besittning.

– Det känns jättekul att äntligen kunna öppna upp dörren till det nya Linnéuniversitetet, säger Ted Durdel, som är en av de som håller i flytten, när han visar runt P4 Kalmars reporter.

Tre nya hus på totalt 43 000 kvadratmeter, inklusive garage, har byggts. Där finns universitetsbiblioteket tillsammans med lärosalar, laboratoriesalar och kontor.

Det har även gjorts en om- och tillbyggnad på tre befintliga hus med en total yta på 22 000 kvadratmeter i den västra delen av universitetsområdet, där det också ska finnas lärosalar, aulor och kontor.

Den 28 augusti ordnar universitetet flyttkalas för alla intresserade för att markera att flytten officiellt startat.

Den 1 september kommer det hållas öppet hus i de lokaler som är klara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".