Kyrkogård.
Ljungby kyrka i Ljungbyholm. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar

Lisbeth Svensson nästa att få egen gata i Kalmar

0:47 min

Lisbeth Svensson, ordförande i Ljungby hembygdsförening i Kalmar kommer få en gata uppkallad efter sig. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

På lördagen, mitt under Ironman, presenterade Kalmar kommun att triatlonprofilen Tomas Gustavsson skulle föräras med en egen gata.

Dagen efter var det dags för nästa person, Lisbeth Svensson, ordförande för Ljungby hembygdsförening i Ljungbyholm i Kalmar.

– Hembygdens betydelse för människor ökar. I tider av globalisering, stress och en hel värld av intryck varje dag, året om blir den egna hembygden allt viktigare. Det fina arbete som Lisbeth Svensson har lagt ner vill vi uppmärksamma, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) i ett pressmeddelande.

Motiveringen i sin helhet:

"Hembygdens betydelse för människor ökar. I tider av globalisering, stress och en hel värld av intryck varje dag, året om blir den egna hembygden allt viktigare. Känslan av att bo och leva på en plats som man kan kalla för sin bygd. Ljungby Hembygdsförening är en av landets mest livaktiga hembygdsföreningar. Bakom detta ligger många människors ideella arbete och slit. Vi är många som följt detta arbete och beundrat engagemanget för den egna bygden. Bakom varje väl fungerande förening finns dock alltid en drivande ordförande. Lisbeth Svensson är Hembygdsrörelsen personifierad, inte bara i Ljungby utan i hela Kalmar län där hon också är ordförande. Under 2018 blev hon också rikskänd för sitt engagemang genom att vara värd för Sveriges Hembygdsförbunds riksstämma i Kalmar. För att visa Kalmar kommuns uppskattning för Lisbeth Svensson och för Hembygdsrörelsen i vår kommun kommer en gata uppkallas i Lisbeth Svenssons namn."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista