Paul Barath.
Paul Barath, förbundsordförande Kris. Foto: Leif Johansson/Sveriges Radio
Västervik

Kris vill öka tryggheten i samhället

1:09 min

Alla måste hjälpa till för att göra samhället tryggare. Det menar Paul Barath som är förbundsordförande i Kris, Kriminellas revansch i samhället.

Under några sommarveckor åker de i Sverige och pratar om brott och om sin verksamhet med att försöka få kriminella att börja leva laglydigt.  

– För varje person vi har hjälpt blir samhället lite tryggare, säger Paul Barath.

Under måndagen var Kris på besök Västervik, under veckan besöker de också Kalmar och Borgholm. Paul Barath säger att de får höra mycket otrygghet när de är ute på sin turné.

Att som de försöka få bort människor från ett kriminellt liv är en väg att göra samhället tryggare. Men han menar att alla måste hjälpa till och säga till när vi ser något, utan att utsätta sig för fara. Så här i valtider tar han exemplet att någon river ner valaffischer.  

– Att det inte ger resultat direkt hos alla människor, så är fallet. Men vem säger att du inte sått ett frö hos personen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".