Patryk Dudek, Dackarna.
Dudek ersätts av Krzysztof Kasperzak. Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Beskedet: Dackarna ersätter Dudek med Kasprzak

0:38 min

I tisdagens semifinal i speedway-slutspelet skadade sig Dackarnas Patryk Dudek. Nu står det klart att han ersätts av Krzysztof Kasprzak.

– Kasprzak är en förare som har mycket rutin från de stora tävlingarna och har flera säsonger i Sverige bakom sig, vilket är viktigt i sammanhanget, säger Peter Karlsson, lagledare i Dackarna i ett pressmeddelande.

Krzysztof Kasprzak körde så sent som säsongen 2016 i Masarna och landade den säsongen på 1,937 i snitt och en slutlig elfte plats i Elitseriens snittliga.

Snittet från 2016 tar han nu med sig som ingångssnitt i Dackarna. Tidigare säsonger har han bland annat representerat Västervik och Smederna i Elitserien.

Främsta meriten hittills i karriären är det individuella VM-silvret från säsongen 2014. Därutöver har han representerat Polen i World Cup vid flera tillfällen.

– Kasprzak var definitivt en av de förare som fanns med i tankarna redan från början när vi påbörjade jakten på en ersättare för Dudek, säger Peter Karlsson.

Semifinalreturen mot Västervik körs på tisdag och Dackarna kliver in med åtta poängs försprång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".